Τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ σχολικών μονάδων με το Helpdesk 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Θέματα και ανακοινώσεις της Ομάδας Υποστήριξης της Δομής Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk)
Απάντηση
hd2pekesat
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ 26 Μαρ 2020, 23:02

Τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ σχολικών μονάδων με το Helpdesk 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Δημοσίευση από hd2pekesat »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τηλεδιάσκεψη για τη συνεργασία των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ σχολικών μονάδων με τη Δομή Απομακρυσμένης Τεχνικής Βοήθειας (Helpdesk) του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 250 εκπαιδευτικοί - μέλη των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ των σχολικών μονάδων Β΄Αθήνας. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε για περισσότερες από δύο ώρες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Συζητήθηκαν θέματα της εξΑΕ που υποστηρίζει το Helpdesk ενώ κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση της συνεργασίας και την αποτελεσματικότερη τεχνική υποστήριξη του Helpdesk στις σχολικές μονάδες και στους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τις σχολικές μονάδες συμφωνήθηκε ότι οι συναντήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται τακτικά.

-------------------------------
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα της Δομής Απομακρυσμένης Τεχνικής Βοήθειας (Helpdesk) του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής που συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. Φ.15.2/17641/24.11.2020 Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προσκαλεί τα μέλη των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας σε τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00-19.30, με θέμα:

«Συνεργασία των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ των σχολικών μονάδων με τη Δομή Απομακρυσμένης Τεχνικής Βοήθειας (Helpdesk) του 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής»

Στην τηλεδιάσκεψη θα παρουσιαστούν στοιχεία από τη μέχρι σήμερα συνεργασία των ομάδων υποστήριξης εξΑΕ των σχολικών μονάδων με το Helpdesk του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και θα συζητηθούν απορίες και προτάσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη τεχνική υποστήριξη του Helpdesk στις σχολικές μονάδες και στους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.

Κωνσταντίνος Μαραγκός Σ.Ε.Ε Πληροφορικής, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής
Απάντηση