[Εκπαιδευτικός] Κάποιοι μαθητές δεν έχουν σύνδεση στο internet, πως μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vagelis
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: Πέμ 26 Μαρ 2020, 23:39

[Εκπαιδευτικός] Κάποιοι μαθητές δεν έχουν σύνδεση στο internet, πως μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα;

Δημοσίευση από Vagelis »

Αν κάποιος μαθητής δεν έχει σύνδεση στο internet, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα Call In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα του επιτρέψει να συμμετέχει στο μάθημα αλλά θα παρακολουθήσει μόνο το ηχητικό κομάτι. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ακολουθηθεί κατ’ εξαίρεση εφόσον κάποιος μαθητής δεν έχει σύνδεση.

Αν έχετε τέτοιο αίτημα από μαθητές

1.Επικοινωνείτε μαζί τους δίνοντάς τους τον αριθμό που πρέπει να καλέσουν και τον εννιαψήφιο κωδικό της εικονικής σας αίθουσας. Για να βρείτε τον κωδικό (Meeting Number), έχοντας συνδεθεί στην αίθουσά σας, πατήστε το εικονίδιο στο πάνω αριστέρα μέρος του κυρίως παραθύρου ή πηγαίνετε στο menu Meeting και επιλέξτε Information. Ο κωδικός της αίθουσας δεν αλλάζει, οι μαθητές μπορούν να τον κρατήσουν και για επόμενα μαθήματα.

2.Ο αριθμός κλήσης είναι 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλούν. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.

3.Πριν καλέσουν οι μαθητές, πρέπει να ξεκλειδώσετε την αίθουσα. Πηγαίνετε στο menu Meeting και επιλέξτε Unlock Meeting. Προσοχή, όσο η αίθουσα είναι ξεκλείδωτη, είναι προσβάσιμη σε όλους. Αν συνδεθεί κάποιος που δεν έχει σχέση με το μάθημα, μπορείτε να τον απομακρύνετε πατώντας το δεξί πλήκτρο στο όνομά του και επιλέγοντας Expel.

4.Όταν συνδεθούν οι μαθητές τηλεφωνικά, μπορείτε να ξανακλειδώσετε την αίθουσα (menu Meeting -> Lock Meeting).
Απάντηση